Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Isatou Jammeh

11 april 2014, 14:10

Isatou Jammeh

Dit is Isatou Jammeh. Isatou is een Kerstkind: ze is geboren op 25 december 2001. Veel geluk heeft deze geboortedatum haar echter niet gebracht. Vlak na Isatou’s geboorte overleed haar moeder en moest het kleine meisje elders ondergebracht worden. Gelukkig was haar oma in staat én bereid om voor Isatou te zorgen. Tot de dag van vandaag woont Isatou bij haar oma in Sanchabba. De oma van Isatou heeft het echter niet breed en vroeg ons om hulp.

2013
Isatou ging glansrijk over naar Grade 4 van de Bakoteh Lower Basic School. We zagen haar eindrapport en dat zag er uitstekend uit. Isatou eindigde als 10e van de 41 leerlingen en doet, volgens haar leraar, goed haar best. Kortom, een scholiere om trots op te zijn, Hennie den Teuling-Schuilenberg!

2012
Isa gaat nu naar grade 3 van de Bakoteh Proper Basic School. Zij eindigde vorig schooljaar als 19e van haar 42 klasgenoten. En wel met goede resultaten, lazen we op haar rapport. Niet iedere school hanteert hetzelfde systeem. Meestal staan op het rapport de behaalde cijfers, soms ‘pass’, ‘fail’ of ‘credit’, en vaak, maar niet altijd, de klassenscore. Zoals bij Isa. Isa (uitgesproken als Aisa) bedankt Hennie den Teuling van harte voor de geboden hulp in de vorm van schoolgeld.

2011
Isatou is over naar Grade 2 van dezelfde school. Haar oma kwam ons Isatou’s rapport laten zien en dat was héél goed: ze eindigde als 1e in een klas van 45 leerlingen! U snapt ‘t al: oma glom van trots en vroeg ons meerdere malen de sponsor van Isatou – Hennie den Teuling uit Leersum – hartelijk de bedanken voor haar hulp.

Oma vertelde echter ook dat Isatou malaria had en daarvoor naar het ziekenhuis moest. Natuurlijk hopen we dat ze snel beter is en weer met veel plezier naar school kan gaan!

2010
Begin 2010 zat Isatou nog op de Nursery School, waar ze het uitstekend deed. Ze was de beste van 40 leerlingen. In September 2010 mocht Isatou dan ook doorstromen naar de Bakoteh Annex Lower Basic School, Grade 1. Maar daarvoor had haar oma het geld niet. Gelukkig kwamen wij een maand later in contact met Hennie den Teuling-Schuilenburg uit Leersum die aangaf graag een kind te willen sponsoren. Wij ‘koppelden’ Isatou dan ook direct aan Hennie uit Leersum, met als gevolg dat Isatou inmiddels alweer bijna een jaar naar school gaat.

Zowel oma als kleindochter zijn bijzonder blij met de steun uit Leersum en bedanken Hennie den Teuling-Schuilenburg daarvoor van harte!

<< | >>