Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Ibrahima 'Ebrima' Manneh

24 juni 2014, 20:50

Ibrahima Manneh

Dit is Ibrahima Manneh, een broertje van Yousupha. Ibrahima is geboren op 31 december 2006 en woont in het dorpje Sanchabba.

2013
Het gezin Manneh is verhuisd naar Brufut Village. Vandaar dat Ibrahima naar een andere school moest: de Brufut Lower Basic School. Hij zit daar nu in Grade 1.
De kleuterschool sloot Ibrahima overigens met goed gevolg af. Zijn onderwijzer noemt hem zelfs ‘leergierig’. We zijn dan ook – samen met Ibrahima’s sponsors Bea en Albert – benieuwd naar zijn resultaten op de basisschool!

2012
Ebrima, zoals hij genoemd wordt, ging afgelopen schooljaar naar Grade 2 van de Kaa Kolli Kemo Nursery School. Zijn resultaten waren goed en hij is blij volgend jaar naar de lagere school te mogen. Nu gaat hij naar Grade 3 van voornoemde school en zei heel zachtjes “Thank you” toen zijn schoolgeld werd betaald. Met dank aan Albert en Bea van der Linden voor hun onmisbare steun.

2011
Ebrima sloot afgelopen schooljaar af als 27e van 40 leerlingen. Een gemiddeld resultaat, dus. Dit jaar gaat hij naar ‘Nursery 2’ op dezelfde school, waar hij volgens zijn onderwijzers beter zijn best moet doen. We zullen zien…

De ouders van Ebrima zijn overigens nog steeds ontzettend blij met de hulp uit Nederland. Zij vinden het een hele eer dat Bea van der Linden uit Heerlen voor twee van hun zonen schoolgeld betaalt! En dat zij zo meeleefde toen hun jongste kind afgelopen jaar ‘local soap’ at en maar liefst één maand in het ziekenhuis lag. Als dank maakte vader enkele houtsnijwerkjes voor Bea.

2010
Ibrahima woont in Sanchabba en gaat naar de Kaa Kolli Kemo Nursery School aldaar. De vader van Ibrahima en Yousupha maakt houtsnijwerk. De inkomsten daarvan zijn helaas bijzonder laag. De moeder van beide jongens verkoopt wat groenten en fruit op de markt. Zoals pinda’s, sinaasappels en mais. Al met al geen helemaal geen vetpot dus. En dat is ook te zien aan de compound waarin ze leven. Daarom zijn de ouders van Ibrahima, maar ook hijzelf natuurlijk, heel blij met de steun van Bea van der Linden uit Heerlen.

<< | >>