Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Fatoumatta Kebbeh

24 juni 2014, 20:05

Fatoumatta Kebbeh

Dit is Fatoumatta Kebbeh. Zij is geboren op 8 december 1999 en woont in Tranquel Village. Fatou komt uit een gezin van vijf kinderen waarvan er drie naar school gaan.

2013
Fatoumatta zit inmiddels in Grade 8 van de Brufut Upper Basic School. Ze sloot Grade 7 met zeer goed resultaat af. “Good performance” schreef haar leraar op haar rapport. En ook: “Keep up the momentum” en “Conduct: very good”.
Kortom, Fatoumatta doet het voortreffelijk op school! En dat allemaal dankzij de hulp van Jan van Vulpen en Laura Ghirlanda. Waarvoor dank!

2012
Fatou deed het afgelopen schooljaar prima haar best. “Working hard and very good school results”, zo lazen we op haar eindlijst. Fatou gaat nu naar Grade 7 van de Brufut Upper Basic School en daar was ze maar wat blij mee. Haar vader, en ook Fatou zelf, zijn heel dankbaar voor de geboden steun en bedankten Jan van Vulpen en Laura Ghirlanda nadrukkelijk voor alle hulp!

2011
Fatoumatta is over naar Grade 6 van de Brufut Lower Basic School. Haar resultaten zijn goed. Ze eindigde afgelopen schooljaar als 10e in een klas van in totaal 40 leerlingen en op haar rapport lazen we ‘very satisfactory’.
Hoewel het gezin Kebbeh het niet breed heeft, maakt het gezin het goed. Huisje en tuin worden goed onderhouden en de kinderen zien er verzorgd uit. Het is een hechte familie waar je heel hartelijk wordt welkom geheten.

2010
Fatou gaat naar de Brufut Lower Basic School, Grade 5. Op school doet ze het lang niet slecht: Haar rapport liet zien dat Fatou eindigde als 14e uit een klas van 40 medeleerlingen. Verder lazen we: “Conduct good. Her performance is well satisfactory and she has discipline and respect for all teachers. Hard working student and kindly”.
Vader heeft een eenvoudig en uitermate slecht betalend baantje bij de overheid. We zagen hem bezig en begrepen dat hulp in dit gezin hard nodig was. Ook ontmoetten we Fatou’s moeder en de andere kinderen. Moeder zorgt voor het gezin en een kleine groentetuin. Het huisje waarin zij wonen is armoedig ingericht maar schoon. Het bleek dat vader en moeder zelf ook wat hadden gespaard en, samen met het schoolgeld voor Fatou, was er voldoende om alle drie naar school te laten gaan. Daarom was de hele familie dubbel blij met de steun die ze ontvingen van Jan van Vulpen en Laura Ghirlanda uit Arnhem.

<< | >>