Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Buba Jallow

11 april 2014, 13:02

Buba Jallow

Dit is Buba Jallow. Hij is geboren in Sambakuta in 2004. De juiste geboortedatum is niet bekend. Dat komt omdat men in Gambia geen kalenders kent, waarop ze kunnen zien welke dag het is. Maar dat Buba in 2004 geboren is, weten zijn ouders zeker! Al kwam eerder bij andere kinderen alsnog uit dat het een jaartje eerder of later was… Buba zelf maalt er niet om. Hij is veel te blij dat hij naar school kan. Hij gaat naar de Nkerr Ndongo Primary School.

2013
Buba zit inmiddels in Grade 4 van de Kerr N’Dongo Primary School. Zijn resultaten waren goed, al maakte zijn leraar de opmerking dat Buba beter kan. Op zijn gedrag was gelukkig niets aan te merken. We zullen het doorgeven aan Buba’s sponsor: de Frits Schrouff Foundation uit Landgraaf!

2012
Deze goedlachse knaap uit Sambakuta gaat nu naar grade 3 van de Kerr NĀ“Dongo Primary School. Vorig jaar eindigde hij als 4e van zijn 18 medeleerlingen. Volgens de hoofdonderwijzer is hij een hardwerkende leerling die, als hij zo doorgaat, zonder problemen de school kan afmaken. Met dank aan de Stichting Frits Schrouff voor de sponsoring van zijn schoolgeld.

2011
Buba is over naar Grade 2 van dezelfde school. Hij gaat graag naar school, zo vertellen zijn ouders en doet erg goed zijn best. Ook het schoolhoofd is tevreden; Buba eindigde dan ook als 4e in een groep met 23 leerlingen!

2010
Buba zit in Grade 1. Samen met zijn broertje Aliou. Buba komt uit een gezin met 2 kinderen. Zijn vader en moeder verbouwen wat cassave en pinda’s, zoals veel mensen uit het dorp, en houden daarmee net hun hoofd boven water. Daarom zijn ze erg blij dat voor Buba nu het schoolgeld wordt betaald door de Stichting Frits Schrouff uit Landgraaf. Zij vroegen ons hun dank aan deze sponsor over te brengen.

<< | >>