Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Assan Bah

6 februari 2014, 20:57

Assan Bah

Dit is Assan Bah. Assan is hoogstwaarschijnlijk geboren op 29 januari 1998 en woont in Labakoreh. Een dorpje dat in de regentijd bijna onbereikbaar is en waar de mensen in armoede leven.

2013
Assan zit inmiddels in Grade 10 van de Youna Basic Cycle School. We zagen zijn rapport en dat was uitstekend! Een prima leerling dus, die Assan. En een leuke jongen, die zijn sponsor – mevrouw Van Doorn-Mutsaers – ook dit jaar hartelijk dank voor alle steun.

2012
Assan ging met glans over naar grade 9 van de Youna Basic Cycle School. Zijn schoolrapport was uitstekend! Op zijn rapport lazen we onder andere: “Assan is a very good student. He is excellent and has to maintain that”. En dat doet Assan. Daar zorgt zijn (strenge) vader wel voor…

2011
Assan gaat nog naar dezelfde school als vorig jaar, maar zit inmiddels in Grade 8. Zijn rapport was uitmuntend: hij werd 1e op een groep van 112 leerlingen. Dit naar alle tevredenheid van zijn hoofdmeester. Volgens hem is Assan een slim kind dat het nog ver kan schoppen!
Assan’s vader, tuinman van beroep, komt moeilijk aan werk. Gelukkig heeft hij een eigen tuintje met wat mango- en bananenbomen. Met de verkoop van de vruchten probeert het gezin – dat naast 8 eigen kinderen ook nog steeds 4 kinderen van familieleden opvangt – te overleven. En dat valt niet mee. De hulp uit Nederland is dan ook ontzettend welkom en ook dit jaar wordt mevrouw Van Doorn-Mutsaers uit Waalre hiervoor hartelijk bedankt!

2010
Hij gaat nu naar de Youna Basic Cycle School, Grade 7. Afgelopen schooljaar werd hij de 1e van zijn klas. Op zijn rapport stond te lezen: “Good student. Punctual, dedicated with regular attendance. Is hard working”. Zijn vader vertelde dat hij erg blij was met de prestaties van zijn zoon en vroeg om zijn sponsor heel hartelijk te danken voor de steun die ze ontvangen.

2009
Assan zit in Grade 6. Het is een pientere jongen die afgelopen schooljaar de 8e plaats behaalde in een groep van totaal 138 leeftijdgenoten (over meerdere klassen verdeeld). Op zijn rapport stond te lezen: “He is briljant, industrious. Making steady and satisfactory progress. A pleasing result”. De familie Bah heeft 8 kinderen en zorgt ook nog eens voor 4 kinderen van familieleden die te arm zijn om hen volledig te verzorgen. Op zijn land verbouwde de vader dit jaar mais, millet en groene bonen. Door de harde regen viel de oogst tot nu toe wat tegen. Hopelijk komt er toch genoeg van het land om te overleven. De ouders, en ook Assan zelf, zijn heel blij met de hulp van hun sponsor, mevrouw Van Doorn-Mutsaers uit Waalre.

<< | >>