Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Adama Sowe (Sanchabba)

10 september 2014, 12:07

Adama Sowe (Sanchabba)

Hiernaast ziet U Adama Sowe. Adama woont samen met zijn tweelingzusje Hawha
en nog twee andere zussen bij zijn ernstig gehandicapte moeder in Sanchabba. Zijn vader is enkele jaren geleden overleden. Omdat moeder niet in staat is de kost te verdienen, leeft het gezin in armoede. Gelukkig vond onze stichting voor alle kinderen een sponsor. Bovendien kunnen we, dankzij andere donaties, moeder, zoon en dochters regelmatig verblijden met een zak rijst of een ander noodzakelijk product.

2013
Adama is over naar Grade 6 van de Sanchabba Lower Basic School. Volgens zijn leraar heeft Sowe het afgelopen schooljaar hard gewerkt. We zagen zijn rapport en dat zag er prima uit. Daarop was ook te lezen dat Sowe het schooljaar eindigde als 22e van in totaal 46 leerlingen. En dat allemaal dankzij Sonja en Ad Olthuis-Verhoeven. Waarvoor dank!

2012
Adama gaat nu naar de Sanchabba Lower Basic School, grade 5. Het vorige schooljaar eindigde hij als 10e van de 43 leerlingen uit zijn klas. “Excellent study results” lazen we op zijn rapport. Een mooi resultaat met dank aan Sonja en Ad Olthuis-Verhoeven voor hun steun. Zonder die hulp zou het voor Adama simpelweg onmogelijk zijn naar school te gaan!

2011
Het gaat goed met Adama. Hij gaat nog steeds naar de Sanchabba Primary School en is over naar Grade 4. Adama’s onderwijzer is nog steeds van mening dat Adama beter kan, mits hij zich beter concentreert. Wij zijn al lang blij dat de jongen zich staande weet te houden op school. Zijn thuissituatie is niet gemakkelijk en de kans op uitval is groot. Gelukkig gaat Adama graag naar school…

2010
Het gaat het gezin iets beter dan voorheen. Dankzij de sponsoring van schoolgeld kunnen alle kinderen nog steeds naar school. En dankzij klusjes (wassen en koken) die de kinderen geregeld voor buurtgenoten doen, verdienen zij wat extra’s.

Doordat de geboortebewijzen van de kinderen boven water kwamen, weten we nu ook dat Adama is geboren op 24 augustus 1999. Adama gaat nog steeds naar Sanchabba Primary school, inmiddels Grade 3. Hij gaat graag naar school. Op zijn laatste rapport stond vermeld: “His conduct is good. He can perform better then this if only concentrates in class. Position is 25th out of 31.”.

Adama beloofde komend schooljaar beter zijn best te doen. Zijn moeder is overigens zeer tevreden over Adama. Hij verzamelt het brandhout voor het kookvuur en haalt water, “so he’s a very helpfull kid”.

Adama’s schoolgeld wordt ook dit jaar betaald door Sonja en Ad Olthuis-Verhoeven uit Burgh Haamstede. Zowel Adama als zijn moeder zijn dankbaar voor alle hulp en vroegen ons nadrukkelijk om Sonja en Ad hartelijk te bedanken. Bij deze!

<< | >>