Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Adama Mballow

24 juni 2014, 21:20

Adama M'Ballow

Dit is Adama Mballow, geboren op 19 januari 1999. Adama woont in Velingara.

2013
Adama is over naar Grade 8 van de Abuko Upper Basic School. We zagen haar eindrapport van Grade 7 en dat zag er veelbelovend uit. Haar gedrag was goed en iedereen was erg over haar resultaten te spreken. Natuurlijk hebben wij ook laten blijken hoe trots we op haar waren en haar namens sponsors, Jo en Marja Suylen, gecomplimenteerd. Adama, op haar beurt, vroeg ons haar sponsors ook dit jaar weer hartelijk te bedanken voor alle hulp. Bij deze!

2012
Adama gaat naar grade 7 van de Velingara Lower Basic School. Zij werd 20e van de 53 (!) leerlingen in haar klas. ‘Good and impressive performance. Keep it up’, lazen we op haar rapport. En wij sluiten ons daar, namens haar sponsors, bij aan! Mooi gedaan, met dank aan Marja en Jo Suylen voor hun steun.

2011
Adama is over naar Grade 6. Haar cijfers in Grade 5 waren goed. Ze eindigde als 28e in een groep van ruim 60 leerlingen. Haar onderwijzer was tevreden, maar denkt toch dat Adama beter kan. We zullen zien…

De gezinssituatie is dezelfde als voorgaande jaren. Vader werkt nog steeds voor de Gambia Police Force en doet zijn best het gezin te onderhouden met het salaris dat hij verdient. En dat valt nog steeds niet mee. Het gezin Mballow – Adama in het bijzonder – is dan ook ontzettend blij met de hulp die ze uit Nederland ontvangen. Marja en Jo Suijlen uit Landgraaf, bedankt!

2010
Adama gaat naar de Vellingara Lower Basic School. Nu naar Grade 5. Ze hoorde afgelopen schooljaar tot de middenmoot en werd 43e in een klas van 64 (!) leerlingen. Haar gedrag was goed. Op het schoolrapport stond wel: “Adama is always shy to participate in school. Encourage her at home.” Het is waar. Adama is erg verlegen. Maar wel een kind dat vriendelijkheid uitstraalt. Het gezin Mballow bestaat uit vader, moeder en in totaal vier kinderen. Vader werkt tegen een zeer schamel salaris in een ondersteunend baantje bij de Gambia Police Force. Ze kunnen daar net van leven maar het betalen van schoolgeld bleef een probleem. Daarom zijn Adama en haar ouders heel blij met de steun die zij ontvingen van Marja en Jo Suijlen uit Landgraaf.

2009
Op school gaat het prima en Adama is dan ook over naar Grade 4. Thuis is de situatie minder rooskleurig. Samen met haar ouders woont Adama is een zeer armoedige compound. Ondanks dat is Adama een levendig en gezond kind dat volgens haar moeder ook nog eens heel behulpzaam is. Adama’s schoolgeld wordt ook dit jaar betaald door Marja en Jo Suylen uit Landgraaf. U snapt dat de familie Mballow hier ontzettend blij mee is…

<< | >>