Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Adama Marong

24 juni 2014, 21:05

Adama Marong

Dit is Adama Marong. Adama is – hoogstwaarschijnlijk – geboren op 13 juli 1996. Adama is een veelbelovende leerlinge, afkomstig uit het binnenland van Gambia (Illiassa). Ze woont echter bij een van haar oma’s in Brikama, omdat hier de scholingsmogelijkheden beter zijn.

2013
Ook dit jaar ging Adama met glans over. Zij zit nu dan ook in Grade 9 van de Kabafita Upper Basic School. Net als voorgaande jaren waren Adama’s resultaten erg goed. Haar onderwijzer is trots op haar, net als haar oma en – naar wij hopen – haar sponsor: mevrouw Abel uit Landgraaf.

2012
Adama ging over naar grade 8 van de Kabafita Upper Basic School. Geen wonder, want ze was een van de besten van de hele school. Op haar rapport lazen we het volgende: “Excellent. Very good student. Good performance”. Volgens Adama zal haar sponsor, mevrouw Abel uit Landgraaf, daar zeker heel blij mee zijn! Dat vermoeden hebben wij ook: een mooier ‘dankjewel’ bestaat er namelijk niet.

2011
Ook dit jaar waren Adama’s schoolresultaten voortreffelijk. Ze ging met glans over! Niet voor niets heeft Adama grootse plannen voor de toekomst: ze wil na de middelbare school graag verder studeren. Communicatiewetenschappen aan de Universiteit. Gezien haar capaciteiten moet dat lukken, denken we zo.

Adama is overigens nog steeds heel blij met de hulp uit Nederland. Zij vroeg ons ook dit jaar ‘grandma Abel’ uit Landgraaf hartelijk te bedanken voor het betalen van haar schoolgeld. Bij deze!

2010
Adama bezocht het afgelopen schooljaar de vijfde klas van Kabafita Lower Basic School in Brikama. Inmiddels ging ze over naar Grade 6. En hoe! Zij eindigde als eerste van ALLE meisjes. Niet alleen van haar klas maar van de hele school!
Op haar rapport lazen we: “Adama Marong is the best student girl in our school. Adama is a excellent student. Conduct: excellent. Good performance. Keep the momentum and prepare next academic year!”
Adama en haar oma vroegen om mevrouw Abel uit Landgraaf hartelijk te danken voor het betalen van haar schoolgeld en ook de andere hulp die ze mochten ontvangen. En die boodschap geven we graag door.

2009
Adama woont in Brikama, bij haar oma. Haar moeder en wat broertjes en zusjes wonen in Illiasa, in het binnenland van Gambia. Adama gaat naar de Kabafita Primary School en zit inmiddels in Grade 5. Op school gaat het prima! Afgelopen schooljaar eindigde Adama als 2e van in totaal 44 leerlingen – een prestatie waar vooral oma erg trots op is!

Omdat Adama erg leergierig is en graag naar school gaat, komt zij in aanmerking voor extra studie-uren. Dankzij de hulp van haar sponsor, mevrouw Abel uit Landgraaf, kan Adama hier ook gebruik van maken. En dat is iets waar Adama zelf vooral trots op is! Ze bedankt mevrouw Abel dan ook hartelijk voor alle steun en belooft ook dit schooljaar weer haar uiterste best te doen.

<< | >>