Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Yousupha Manneh

24 juni 2014, 21:00

Yousupha Manneh

Op de foto hiernaast ziet u Yousupha Manneh. Yousupha is geboren op 18 september 2004 en woont in het dorpje Brufut. Het gezin Manneh telt, naast Yousupha, nog drie kinderen. Toen wij in 2009 met het gezin in contact kwamen, ging geen van de kinderen naar school. Simpelweg omdat daar geen geld voor was.

2013
Net als zijn broertje Ibrahima, veranderde Yousupha afgelopen schooljaar van school. Dat had alles te maken met de verhuizing van het gezin Manneh, van Sanchabba naar Brufut.
Yousupha gaat nu naar de Brufut Lower Basic School, Grade 2.
We zagen zijn rapport en dat zag er prima uit. Volgens zijn onderwijzer scoort Yousupha boven gemiddelde resultaten en is het jochie zeer leergierig.

Met dank aan Bea en Albert Aussems-van der Linden.

2012
Yousupha gaat dit schooljaar naar Grade 2 van de Sanchabba Sulay Jobe Primary School. Yousupha is een rustige jongen. Zijn studieresultaten zijn gemiddeld. Volgens zijn onderwijzer zou hij beter moeten kunnen. Het jochie beloofde ons goed zijn best te doen en vergat niet zijn sponsors uit Nederland, Bea en Albert Aussems, te bedanken voor hun heel welkome steun.

2011
Yousupha verliet de kleuterschool met de opmerking dat hij ‘beter kan’. Hij gaat nu naar Grade 1 van de Sanchabba Sulay Jobe Primary School en daarvan zagen we zijn eerste rapport. Dat zag er best aardig uit en zijn leraar is dan ook tevreden: “Yousupha is always quiet during class”, stond er te lezen. En we gaan ervan uit dat dit een compliment is. Yousupha en zijn ouders zijn nog steeds ontzettend blij met alle hulp uit Nederland. Zij zien dit als een groot voorrecht en bedanken Bea van der Linden dan ook opnieuw voor het betalen van Yousupha’s schoolgeld!

2010
Yousupha gaat ook naar de Kaa Kolli Kemo Nursery School, net als zijn broertje
Ibrahima. Beide kinderen zien er gezond en levenslustig uit en zijn heel blij dat ze met hun vriendjes naar school kunnen. Want zo werkt het: niet naar school kunnen, roept schaamte op.

2009
Dankzij de hulp van Bea van der Linden uit Heerlen, kan Yousupha dit jaar voor het eerst naar school. U snapt dat Yousupha en zijn familie dan ook erg blij zijn met de steun uit Nederland. Zelf kunnen zij het schoolgeld niet betalen. Yousupha’s vader verkoopt houtsnijwerk in de buurt van de bekende Batik Factory in Serekunda en verdient daarmee net genoeg geld om het hoofd boven water te houden. Bij deze bedanken zij Yousupha’s sponsor, Bea van der Linden uit Heerlen, dan ook hartelijk voor het betalen van zijn schoolgeld.

<< | >>