Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Tijan Jallow

11 april 2014, 14:07

Tijan Jallow

Dit is Tijan Jallow. Tijan woont in Latrikunda en is waarschijnlijk geboren in 2002, maar een geboortebewijs van hem is (nog) niet voorhanden. Tijan’s vader is metselaar, maar heeft zelden werk. Zijn moeder verkoopt af en toe bananen en ander fruit. Zo overleeft zij met haar kinderen.

2013
Tijan bleef afgelopen schooljaar zitten en doet Grade 3 van de Latrikunda Sunchu Baliya Lower Basic School dus nog een keer over. Tijan eindigde afgelopen schooljaar als 42e van in totaal 49 leerlingen, dus niet zo best.
Zijn gedrag was de enige voldoende op zijn rapport en dat kan echt niet. Vooral niet omdat we weten dat Tijan zoveel beter kan! We hebben Tijan dan ook op het hart gedrukt beter zijn best te doen en hem gezegd dat we overwegen voor hem een andere leerling te kiezen. Eens kijken of dat helpt…

Met dank aan Sonja en Ad Olthuis-Verhoeven voor hun hulp.

2012
Tijan gaat nu naar de Sunchu Balija Lower Basic School, grade 3. Hij eindigde als 8e van in totaal 45 klasgenoten. “Good conduct, hard working and serious”, was op zijn rapport te lezen. Een mooi resultaat waar Tijan terecht trots op was. Beleefd vroeg hij ons zijn sponsoren, Sonja en Ad Olthuis-Verhoeven uit Burg Haamstede, te bedanken voor hun hulp. Bij deze!

2011
Tijan is over naar Grade 2. Hij sloot Grade 1 met redelijk goede resultaten af en is volgens zijn onderwijzer een ‘gemiddelde leerling’. Tijan gaat overigens nog steeds met erg veel plezier naar school, zo zegt zijn vader. Mede namens Tijan wil hij Ad en Sonja Olthuis-Verhoeven dan ook hartelijk danken voor alle steun!

2010
Tijan gaat naar de Latrikunda Sabigi Lower Basic School, Grade 1.

Tijdens ons bezoek aan Gambia bezochten wij het gezin in Latrikunda. Het huisje waarin het gezin woont is zeer eenvoudig, maar schoon. Meubilair was amper aanwezig. Tijdens ons gesprek met moeder bleek dat het zij 6 kinderen had, waarvan er inmiddels 3 zijn overleden. Van de drie overlevenden is Tijan de eerste die naar school gaat. Zijn ouders zijn dan ook heel blij met de hulp van Sonja en Ad Olthuis-Verhoeven uit Burgh Haamstede en vroegen ons duizend maal dank over te brengen aan de Nederlandse sponsors! Maar het feit dat Tijan straalde toen hij zijn vriendjes vertelde dat hij naar school kon, zegt misschien veel meer…

<< | >>