Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Sana en Seni Kijera

24 juni 2014, 20:12

Sana en Seni Kijera

Dit zijn zijn Sana en Seni Kijera. Deze tweelingbroers zijn geboren op 20 april 2004 en wonen in Brikama. Sana en Seni hebben in totaal zeventien (!) broers en zussen. Hun vader probeert als slager het hoofd boven water te houden, maar met zo’n groot gezin valt dat natuurlijk niet mee. Dat was de jongens én hun leefomgeving dan ook aan te zien. Fijn dus dat mevrouw Rijcks uit Brunssum bereid is deze twee bengels (en daarmee hun familie) te sponsoren!

Overigens heten tweelingbroers in Gambia altijd hetzelfde: Sana en Seni. Tweelingzusjes krijgen ook altijd dezelfde namen. Zij heten altijd Awa en Adama. Dat is zo de traditie.

2013
Sana en Seni zijn beide over naar Grade 5 van de Kabafita Lower Basic School. De tweeling doet het redelijk goed op school en daar zijn ze zelf nog het meest trots op. Ook dit jaar vragen ze ons hun sponsor, Annie Rijcks, hartelijk te bedanken voor alle steun.

In oktober 2013 werd het gezin Kijera overigens getroffen door ongeluk. De stiefvader van de tweeling verdronk toen de veerboot tijdens de overtocht van de rivier de Gambia kapseisde (in totaal waren er 11 doden).

2012
Sana en Seni zitten inmiddels beiden in grade 4 van de Kabafita Lower Basic School. Sana scoorde 19e uit 47 leerlingen in zijn klas. Hij doet volgens zijn onderwijzer goed zijn best en heeft bovengemiddelde resultaten. Seni blijft wat achter. Hij werd 33e van de 47. Zijn resultaten waren wat mager en hij moet beter zijn best doen. Misschien dat zo’n advies helpt maar het kan ook zijn dat hij niet beter kan. Het neemt niet weg dat deze tweeling Annie Rijcks heel dankbaar is voor de geboden hulp. Zonder haar was het voor hen onmogelijk om naar school te gaan. Het gezin waar ze deel van uitmaken is (nog steeds) erg arm.

2011
Beide broers veranderden geen spat. Het zijn twee kwajongens die net overgingen naar Grade 3. Sana werd 43e van 45 leerlingen en doet – volgens zijn onderwijzer – toch goed zijn best. Seni (zelfde Grade, zelfde klas) werd 33e van de 45 leerlingen. En ook hij doet ‘best goed’ zijn best. Natuurlijk lieten wij de jongens beloven dit schooljaar zeer braaf te zijn en goed op te letten! Benieuwd wat dat oplevert…

De ouders van de jongens zijn overigens heel tevreden. Met nog zeventien kinderen zijn zij natuurlijk al het een en ander gewend. Verder vroegen zij ons de sponsor van de jongens – mevrouw Rijcks uit Brunssum – hartelijk te bedanken voor haar hulp.

2010
Vanaf dit schooljaar gaan ze naar Grade 2 van de Kabafita Lower Basic Primary School.

<< | >>