Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Salifu Gomez

11 april 2014, 12:32

Salifu Gomez

Hiernaast ziet u Salifu Gomez uit het dorpje Manjai. Salifu is geboren op 2 januari 2005 en is de zoon van Aida en Dad. Zijn moeder Aida kennen we al ongeveer 13 jaar en is een goedlachs recht-door-zee type. Salifu’s vader is metselaar en doet erg zijn best het gezin (Salifu heeft nog een broertje en een zusje) te onderhouden. Helaas is er niet altijd werk, zeker niet in het regenseizoen.

2013
Salifu is over naar Grade 2 van de St. Theresa’s Lower Basic School. Zijn gedrag is goed, maar zijn resultaten zijn minder. Salifu eindigde als 52e in een klas van 56 medeleerlingen. Ach, Karin en Jessica, wellicht gaat het komend schooljaar beter…

Onlangs kreeg Salifu er overigens een zusje bij. Recent hoorden we ook dat zijn vader het gezin inmiddels heeft verlaten. Zijn verblijfplaats is onbekend.

2012
Salifu woont nu bij zijn grootouders in Manjai. Vader en moeder wonen elders in hetzelfde dorp. Moeder verloor onlangs haar pasgeboren baby en was daarna geruime tijd ziek. Gelukkig gaat het nu weer beter. Salifu verliet de kleuterschool en zit nu in Grade 1 van de St. Theresa´s Lower Basic School. Op de kleuterschool, waar ze ook al moeten ´leren´ eindigde Salifu als 43e van zijn 65 medeleerlingen. Dat moet beter kunnen volgens zijn onderwijzeres. Zijn gedrag op school was overigens goed. Met dank aan Karin en Jessica voor hun onmisbare steun.

2011
Salifu verhuisde samen met zijn ouders naar een iets minder bouwvallig huisje in Jeshwang en gaat nu naar de Javouhey Nursery School in Kanifing. Salifu gaat graag naar school en zijn rapport was best aardig. Op gedrag en netheid was niets aan te merken en hij eindigde afgelopen schooljaar als 37e van de 56 leerlingen. Volgens zijn leerkracht doet Salifu goed zijn best, maar heeft hij een steuntje in de rug nodig: “he tried, but needs encouragement”. Volgend schooljaar mag Salifu naar de basisschool. Daar kijkt hij nu al naar uit!

Vader werkte een tijdje als schilder, maar helaas is dat karwei af. Nu zoekt hij weer ander werk en dat valt niet mee. De ouders van Salifu zijn dan ook erg blij met de hulp van Karin Cremers uit Landgraaf!

2010
Salifu is een leuk, spontaan kind. Hij ziet er gezond uit, maar is wel erg klein voor zijn leeftijd. Salifu en zijn ouders zijn ontzettend blij dat hij dankzij de hulp van Karin Cremers uit Landgraaf naar de Nursery School kan!

<< | >>