Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Sainabou Sowe

10 september 2014, 12:28

Sainabou Sowe

Dit is Sainabou Sowe. Zij is geboren op 12 december 1993 en is dus al wat ouder. Sainabou woonde tot vorig jaar samen met haar moeder en haar jongere broertjes en zusjes in een compound in Illiassa. Inmiddels is ze – net als enkele van haar oudere broers en zussen – vertrokken naar het kustgebied. Op zoek naar een betere toekomst. En uiteraard om haar school af te maken.

De moeder van Sainabou, die er alleen voorstaat nadat haar man elders zijn geluk beproefde, is in Illiassa overigens een bekend en gerespecteerd persoon. Zij is de voorzitster van de vrouwen-cooperatie. Met een groep andere vrouwen beheert zij een groentetuin waarvan de opbrengst samen wordt gedeeld. Zo heeft iedereen tenminste iets om van te leven. Het is natuurlijk geen vetpot, vooral vanwege het watertekort, maar deze vrouwen slagen er in om meerdere malen per jaar te oogsten. En dat is in dit gebied uniek!

2013
Sainabou verandert van school en gaat dit schooljaar naar Grade 11 van de Kairaba Senior Secondary School. Afgelopen schooljaar rondde ze met prima resultaten af. We zagen haar eindrapport en daar was niets mis mee! Sainabou eindigde als 32e van de 47 leerlingen. Volgens haar onderwijzer zou Sainabou beter kunnen, maar dan zou ze wat extra hulp moeten krijgen. En dat zit er thuis niet in, zo vrezen wij.

Met dank aan mevrouw Van Kouteren.

2012
Sainabou gaat dit schooljaar naar Grade 10 van de Da Vinci Senior Secondary School. Vorig schooljaar sloot zij goed af. Sainabou is een studente die gemiddelde cijfers haalt. Volgens haar onderwijzer kan ze beter, maar we weten ook dat Sainabou en haar broertjes en zusjes ingeschakeld worden in de huishouding en voor en na school thuis hard moeten werken. Sainabou is in ieder geval blij dat ze naar school kan en dankt haar sponsor, mevrouw van Kouteren, hartelijk voor de onmisbare hulp.

2011
Sainabou gaat tegenwoordig naar de Bakoteh Upper Basic School in Serekunda. Ze begon daar in grade 8, eindigde als derde in een groep van maar liefst 54 leerlingen en gaat nu naar Grade 9. Een prima resultaat dat hoop geeft voor de toekomst. Op Sainabou’s gedrag was volgens haar docent niets aan te merken. Sainabou werkt hard en gaat graag naar school.

Omdat het schoolgeld een grote aanslag is op het beschikbare budget, is het gezin Sowe heel blij met de hulp uit Nederland. Sinds afgelopen schooljaar wordt Sainabou’s schoolgeld betaald door mevrouw Marian van Kouteren uit Fijnaart. Sainabou wil haar graag persoonlijk danken voor de hulp en belooft haar sponsor ook komend schooljaar weer goed haar best te doen!

2010
Sainabou ging naar Grade 9, maar zakte voor haar examen. Dit was een grote verrassing voor iedereen want haar proef-examen verliep uitstekend. Zij werd toen 7e uit een groep van 27 leerlingen. Bij het echte examen haalde ze teveel onvoldoendes. En dus: gezakt. Na overleg tussen haar moeder en de schoolleiding is besloten dat Sainabou Grade 9 nog eens overdoet om zich opnieuw voor te bereiden op het eindexamen. Een grote tegenvaller voor Sainabou, maar ze krijgt een nieuwe kans.

2009
Sainabou woont in Badibou Illiassa en gaat daar naar de Illiassa Upper Basic School, Grade 8. Illiassa ligt ver in het binnenland, zo’n 100 km van de kust, in een warm en droog gebied.

<< | >>