Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Ousman Sanyang

10 september 2014, 11:13

Ousman Sanyang

Ousman Sanyang, geboren in 1989, is een verhaal apart. Jaren geleden liepen we hem per toeval tegen het lijf: een klein jongetje, dat niet kon lopen en met een afzichtelijk misvormd been tengevolge van een zeer gecompliceerde enkel- en beenbreuk die niet behandeld werd omdat daar simpelweg geen geld voor was.

2013
Ousman veranderde afgelopen schooljaar van school. Hij gaat nu naar de Scanaid Senior Secondary School in Brufut, zit in Grade 11 en heeft gekozen voor de opleiding ‘Arts’. Prima, natuurlijk. Mits zijn resultaten ook goed zijn. En die hielden niet over. We zagen zijn rapport en daar stonden nogal wat onvoldoendes op. “He needs to work harder”, zo schreef zijn onderwijzer en dat hebben we Ousman dan ook op het hart gedrukt. Mede namens zijn sponsors sinds jaren: Bas en Wilma uit Elst (Utr.).

2012
Ousman gaat nu naar grade 12 van de Bakoteh Upper Basic School. Zijn resultaten afgelopen schooljaar waren: “very good, with good conduct”. En daar was iedereen heel blij mee! Ousman woont overigens nog steeds bij zijn oom en tante en heeft het daar prima naar zijn zin. Met zijn been gaat het (nog steeds) goed en ook verder lijkt de jongen prima in zijn vel te zitten. En dat mede dankzij de sponsors uit Nederland: Bas Benoist en Wilma Willemsen uit Elst!

2011
Ousman is over naar Grade 10. En hij is gegroeid! Bovendien, zo vertelde hij ons, heeft hij geen last meer van zijn (rechtgezette) been. Ongelofelijk!

Volgens zijn tante gaat Ousman graag naar school. Zijn resultaten zijn redelijk. Een topstudent is Ousman niet, maar hij doet zijn best. Beter dan voorgaande jaren, zo lijkt ‘t. Hopelijk zet deze tendens zich voort…

Overigens traceerden we onlangs Ousman’s vader. Hij is echter niet van plan zich veel aan te trekken van zijn zoon, want is simpelweg een ander leven begonnen. Gelukkig heeft Ousman het prima naar zijn zin in het gezin van zijn oom en tante, waar hij inmiddels al heel wat jaren woont. Zowel zijn tante als Ousman zelf vroegen ons zijn Nederlandse sponsors – Wilma Willemsen en Bas Benoist uit Elst (Utrecht) – hartelijk te bedanken voor alle hulp. Bij deze!

2010
Ousman ging intussen over naar Grade 9. Zijn resultaten waren ’poor’ volgens z’n onderwijzer. Hij eindigde als 39e van de 59 leerlingen. “Unsatisfactory term performance but conduct very good”. Wel braaf dus, maar geen studiehoofd. De fiets van Ousman was kapot. Maar er zijn goede fietsenmakers in Gambia dus zorgde Baks (onze local manager) ervoor dat de fiets grondig werd gereviseerd. Helaas moest Ousman later weer onder het mes. Zijn been lijkt nu redelijk genezen maar zal altijd kwetsbaar blijven.

2009
Ousman’s moeder is overleden. Van zijn vader ontbreekt ieder spoor. Gelukkig wordt hij liefdevol opgevangen in het gezin van zijn (peet)oom en tante. Ousman gaat naar de Bakoteh Upper Basic School en zit inmiddels in Grade 8. Hij werd al vier keer, op kosten van de stichting en met steun van een aantal donateurs, geopereerd aan zijn rechterbeen. In het voorjaar van 2009 werd Ousman in Dakar (Senegal) geopereerd. Het leek er op dat dit de laatste operatie zou zijn. Helaas moest Ousman onlangs in Banjul opnieuw onder het mes. Zijn been geneest zeer moeizaam en het risico bestaat dat het moet worden geamputeerd.

Het schoolgeld van Ousman Sanyang wordt ook dit schooljaar weer betaald door Bas Benoist en Wilma Willemsen uit Elst (Utrecht). Waarvoor dank!

<< | >>