Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Nfansu Gibba

11 april 2014, 12:23

Nfansu Gibba

Dit is Nfansu Gibba. Nfansu woont in het dorpje Sanchabba en is, volgens zijn moeder, geboren op 4 april 1990. Maar helemaal zeker is dat niet. Nfansu heeft een broer en twee zusjes. Zijn vader is metselaar, maar er is niet altijd werk. Moeder verkoopt wat groenten op de markt. Het is een arm gezin dat met moeite het hoofd boven water weet te houden.

2013
Nfansu gaat nu naar het bekende GTTI (Gambia Technical Training Institute) waar hij level 2 van de opleiding ‘Electrical Installation’ volgt. Tot nu toe behaalt Nfansu prima resultaten en lijkt het erop dat Gambia straks een prima elektricien rijker is!

Met dank aan Chantal Suylen en Roy Tesselaar.

2012
Nfansu is over naar grade 13 van de Daddy Jobe Senior Secondary School. Volgens het hoofd van de school is Nfansu een gemiddelde leerling die kalm zijn gang gaat en goed zijn best doet. Nfansu’s ouders zijn ook zeer tevreden over hun zoon. En Nfansu zelf? Die is nog altijd heel blij met de sponsoring van Chantal en Roy uit Landgraaf!

2011
Nfansu is over naar Grade 12 van de Daddy Jobe Senior Secondary School. Hij eindigde afgelopen schooljaar als 30e van 48 leerlingen met studieresultaten van een gemiddelde leerling. Zijn gedrag is goed en zijn moeder vertelde ons geen klachten over hem te hebben.
Nfansu zag er overigens prima uit. Hij was een stuk gegroeid en vertelde ons ‘goed gezond’ te zijn. Natuurlijk houdt hij nog steeds veel van voetbal en vroeg hij ons zijn Nederlandse sponsors – Chantal en Roy uit Landgraaf – hartelijk te bedanken voor alle steun. Bij dezeā€¦

2010
Volgens zijn moeder is Nfansu niet geboren in 1990 maar op 4 april 1993. Dat wist zij nu heel zeker. Hij gaat (weer) naar Daddy Jobe Senior Secondary School maar blijft in Grade 11. Niet omdat hij zijn best niet deed maar omdat hij wisselde van school. Zijn schoolresultaten waren ruim voldoende en zijn gedrag uitstekend. De nieuwe school was dichter bij huis maar bleek toch geen goede keuze. Hij was er diep ongelukkig en gaat nu terug naar de Daddy Jobe School. Maar dat betekende wel dat hij Grade 11 moest overdoen. Dat zijn de regels in Gambia en daar konden zijn ouders niets aan veranderen.

2009
Nfansu zit in Grade 11 van de Daddy Jobe Senior Secondary School en behaalt daar goede resultaten. Zijn grootste hobby is voetbal!
Nfansu’s schoolgeld wordt betaald door Chantal en Roy Tesselaar uit Landgraaf.

<< | >>