Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Marie Manneh

24 juni 2014, 20:55

Marie Manneh

Hiernaast ziet u Marie Manneh. Marie is geboren op 29 november 1997 en is een spontaan, vrolijk en leergierig meisje. Ze gaat dan ook graag naar school, waar ze zich – volgens haar onderwijzers – als een vis in het water voelt!

2013
Marie veranderde afgelopen schooljaar van school en zit nu op de Mahad Senior Secondary School, Grade 10. We zagen Marie’s rapport en dat zag er goed uit. Haar studieresultaten waren beduidend beter dan vorig jaar en ook haar onderwijzer was zeer tevreden. Nu maar hopen dat Marie die volhoudt. Met dank aan Elly en Henk Rams voor hun steun.

2012
Marie gaat dit schooljaar naar Grade 9 van de Kabafita Upper Basic School. Vorig schooljaar eindigde zij als 32e van 42 medeleerlingen. Ze haalt gemiddelde cijfers en zou voor een aantal vakken zeker beter kunnen volgens haar onderwijzer. Maar zoals veel (alle?) meisjes, wordt Marie dagelijks ingeschakeld in de huishouding. Schoonmaken, de was doen, koken, naar de markt, het hoort er allemaal bij. Geen wonder dat Marie blij en dankbaar is dat ze naar school kan. Ze beloofde ons dan ook goed haar best te zullen doen en bedankt haar Nederlandse sponsors, Elly en Henk Rams, voor de onontbeerlijke steun.

2011
Marie woont tegenwoordig bij een oudere zus in Brikama. Deze verhuizing had tot gevolg dat Marie van school moest veranderen. Ze gaat nu naar de Kabafita Upper Basic School (in Brikama) waar ze inmiddels in Grade 8 zit. Grade 7 sloot ze met zeer goed gevolg af. Volgens haar rapport was Marie één van de beste leerlingen van de hele school en ook haar gedrag was prima. Niet voor niets kreeg Marie van haar onderwijzer een aanbeveling voor de zomerklas…

Marie zelf is nog steeds erg blij dat ze naar school kan. Samen met haar oudere zus kwam ze ons dan ook persoonlijk vragen of wij haar sponsors – Lisette en Henk Rams uit Molenschot – opnieuw hartelijk wilden bedanken voor alle hulp! Bij deze.

2010
Marie woont in Darsilameh, een dorpje niet ver van de stad Brikama in het zuiden van Gambia. Marie gaat naar de Kabafita Primary School en zit inmiddels in Grade 6. Marie woont overigens niet bij haar ouders, maar bij een oom en tante en hun gezin. Haar ouders wonen in buurland Senegal, in de Casamance. Zij lieten Marie achter bij de oom en tante om zelf hun geluk elders te beproeven. Iets dat in Afrika wel meer voorkomt. En altijd met om dezelfde reden: armoede.

Oom en tante, én Marie, zijn heel blij met de steun uit Nederland. Zonder de hulp van Lisette en Henk Rams uit Molenschot kon Marie niet langer naar school. Het is waarschijnlijk daarom dat Marie sinds kort een nieuwe wens heeft. Ze wil dolgraag eens kennis maken met haar sponsors uit Nederland!

Wij wensen Lisette en Henk alvast een goede reis!

<< | >>