Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Lamin Saidy

24 juni 2014, 21:41

Lamin Saidy

Hiernaast ziet u Lamin Saidy. Lamin is geboren op 11 november 2001 en woont samen met zijn moeder en twee broertjes (Tijan en Souleyman) op een typische Afrikaanse compound in Bakoteh.

2013
Lamin is over naar Grade 5 van de New Life International School. Hij haalde afgelopen schooljaar goede cijfers, zo zagen we op zijn rapport. Ook lazen we dat zijn houding prima is en zijn aandacht… …vooral uit gaat naar voetbal. Ach, hij doet in ieder geval zijn best. En dat is voldoende, zo vinden zijn sponsorzussen Isa en Tatum Diepeveen uit Veenendaal.

2012
Lamin ging over naar Grade 4 van de New Life International School. Hij eindigde vorig schooljaar als 8e in een klas van 14 leerlingen. Dat moet beter kunnen. Maar ja, volgens zijn onderwijzers is hij nog wat speels en voetbalt hij liever. Zijn gedrag was overigens goed. Gelukkig maar want anders zouden zijn sponsors (Peter, Sietske, Isa en Tatum) wel erg verdrietig zijn geweest…

2011
Lamin is over naar Grade 3. Hij gaat nog steeds graag naar school en doet er goed zijn best. Volgens zijn moeder is Lamin thuis erg behulpzaam. En dat is prettig, want zijn vader vertrok vorig jaar naar Europa om te proberen daar een toekomst op te bouwen. Dat valt niet mee, zo blijkt uit de contacten die hij onderhoudt met zijn vrouw Fatou, maar voorlopig zal hij waarschijnlijk niet huiswaarts keren. Tot groot verdriet van zijn 3 zonen, die hun papa erg missen!

2010
Gaat nu naar Grade 2. Het is een slim kind wat ook bleek uit de resultaten van het afgelopen jaar: Die waren ‘Very Good’! En voordat hij wegging zei hij plechtig: “Please bring many greetings to Isa en Tatum”. Hij was hen nog lang niet vergeten en hoopt ze nog eens terug te zien.

2009
Lamin zit in Grade 1 van de New Life Primary School. Het is een leuke, spontane jongen die graag laat horen wat hij op school heeft geleerd! Verder is hij verzot op voetbal. Die passie deelt hij met zijn Nederlandse zus, Isa Diepeveen uit Veenendaal. Samen met haar zusje Tatum betaalt zij het schoolgeld van Lamin. In april 2008 hebben Isa en Tatum hun Afrikaanse broertje Lamin en zijn familie in Gambia opgezocht! Dat was natuurlijk een onvergetelijk avontuur!

<< | >>