Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Fatoumata Samura

24 juni 2014, 22:10

Fatoumata Samura

Hiernaast ziet u Fatoumata Samura uit Sokuta. Zij is geboren op 14 februari 2001 en gaat naar Bakoteh Proper Lower Basic (Primary) School in Bakoteh.

2013
Fatoumata zit inmiddels in Grade 6 van de Bakoteh Proper Lower Basic School. Grade 5 sloot ze met goed gevolg af. Als een gemiddelde leerlinge, dit keer. Volgens haar docent eindigde Fatou afgelopen schooljaar als 19e in een groep van in totaal 35 leerlingen. En dat is lang niet slecht.

Met dank aan Bernadette Spierings en Ed Ritzen.

2012
Fatou gaat dit schooljaar naar Grade 5 van de Bakoteh Proper Lower Basic School. Een school waar we inmiddels vaste klant aan huis zijn en waarvan de schoolleiding ons al vaker goed heeft geholpen! Fatou eindigde als 8e in een groep van 37 medeleerlingen. Op haar rapport lazen we: ‘Very good study results’. Waarvan akte. Met veel dank aan Bernadette en Ed Spierings die dit mogelijk maakten.

2011
Fatou is over naar Grade 4. Haar overgangsrapport zag er goed uit, al daalde Fatou’s postie in de groep. Dit jaar eindigde ze als 17e in een groep van 40 leerlingen. Hiervoor had Fatou echter een geldige (en vervelende) reden: het afgelopen schooljaar is ze heel wat weken ziek geweest. Ze had last van een oogontsteking en kon daardoor niet naar school. Gelukkig is Fatou inmiddels helemaal opgeknapt. Ze kan weer naar school en belooft haar sponsors – de heer en mevrouw Spierings-Ritzen – goed haar best te zullen doen. Natuurlijk vroeg ze ons ook haar sponsors hartelijk te bedanken voor alle hulp en om ze heel veel groeten te doen! Bij deze!

2010
Fatou is over naar Grade 3. Haar schoolresultaten waren prima: ze eindigde als 5e in een groep van 42 leerlingen. Volgens haar onderwijzer is Fatou erg leergierig en doet ze goed haar best.

2009
Fatoumata zit in Grade 2 van de Bakoteh Proper Lower Basic School in Bakoteh. Net als haar broer Zacharia (zie elders op deze website) doet Fatoumata het prima op school. Vorig schooljaar eindigde ze als 6e in een klas met 43 leerlingen. “A very good result. Keep it up”, stond op haar rapport te lezen. Fatoumata’s schoolgeld wordt betaald door de heer en mevrouw Spierings-Ritzen uit Maastricht. Vader en moeder Samura zijn hun Nederlandse vrienden ontzettend dankbaar. Dit gezin zou het namelijk niet redden zonder de extra hulp die ze krijgen. Fatoumata’s vader is ziek en niet in staat om te werken. Vandaar dat het gezin Samura, o.a. vanuit Maastricht, een handje geholpen wordt…

<< | >>