Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Fatou Gibba

11 april 2014, 12:21

Fatoumata Gibba

Dit is Fatou Gibba uit Brikama. Fatou is geboren op 22 januari 2003. Haar ouders zijn erg arm en niet in staat Fatou’s schoolgeld zelf te betalen. Zij zijn dan ook erg blij met de hulp die ze krijgen van de kinderen Walta uit Heerlen.

2013
Fatou is ‘met hangen en wurgen’ over naar Grade 5 van de Kabafita Lower Basic School. Ze eindigde afgelopen schooljaar als 40e van de 44 medeleerlingen. We zagen haar rapport en dat zag er niet goed uit. We hebben Fatou dan ook op het hart gedrukt beter haar best te doen! We zullen zien…
En houden haar sponsors, Mikkie, Luca, Jesse en Reno Walta, natuurlijk op de hoogte!

2012
Fatou gaat dit schooljaar naar Grade 4 van de Kabafita Lower Basic School. Ze eindigde vorig schooljaar als 32e van haar 45 klasgenoten. Haar resultaten lagen onder het gemiddelde en haar onderwijzer vond dat ze hulp zou moeten hebben om haar resultaten te verbeteren. Haar gedrag op school was goed. Fatou’s schoolgeld wordt betaald door Mikki, Luca, Jesse en Reno Walta. Als dat geen pluim verdient! Geweldig gedaan jongens! Fatou is er erg blij mee.

2011
Fatou is over naar Grade 3 van de Kabafita Lower Basic School in Brikama. Ze heeft het erg naar haar zin op school en haalt prima resultaten. Op haar rapport (dat ze vol trots kwam laten zien) was het volgende te lezen: “Very good performance and good conduct!”.
Ook Fatou’s ouders zijn trots op de schoolresultaten van haar dochter. Daarnaast zijn ze erg dankbaar voor de hulp uit Nederland. Zij hebben ons dan ook meermalen gevraagd de kinderen Walta uit Heerlen te bedanken voor alle steun. En voor de zak rijst die wij – namens hen – achterlieten in de compound!

2010
Fatou gaat al naar school! Wat een verrassing, dat hadden we niet verwacht! Ze zit op de Kabafita Lower Basic School in Brikama en heeft het daar erg naar haar zin.

2009
Fatou is op dit moment nog te jong om naar school te gaan. Toch wordt er al wel voor haar gezorgd. En wel door Mikki, Luca, Jesse en Reno Walta uit Heerlen. Deze kinderen sparen 10 Euro per maand en zorgen er zo voor dat Fatou straks naar school kan.

De familie Gibba is ontzettend blij met de steun die ze krijgen uit Nederland. En wij vinden het bijzonder mooi dat Nederlandse kinderen wat van hun zakgeld afstaan om een leeftijdgenootje naar school te laten gaan! Mikki, Luca, Jesse en Reno: hartelijk dank!

<< | >>