Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Fatou Manneh1

24 juni 2014, 20:28

Fatou Manneh

Dit vriendelijke meisje is Fatou Manneh. Ze is geboren op 3 juni 2002 en woont in Brikama, samen met haar moeder en 3 broers. Fatou heeft het niet gemakkelijk. Haar vader is overleden en haar moeder is aan beide ogen blind geworden. Ze had staar. Een ziekte die in Afrika veel voorkomt en bij tijdige behandeling in een goede oogkliniek prima te verhelpen is. Hier is echter vaak geen geld voor zodat mensen – ongewild – het ziekteproces te ver laten doorwoekeren. Helaas is dan totale blindheid het gevolg.

2013
Fatou ging met glans over naar Grade 5 van de Longman Memorial Methodist Preparatory School. Ze eindigde afgelopen schooljaar als 1e (!) in een groep van in totaal 57 leerlingen. En daar mogen haar sponsors – Marjolein en Freek Leunissen – best een beetje trots op zijn. Fatou is in ieder geval erg blij met en dankbaar voor alle hulp die ze krijgt. En dat geven we, bij deze, graag even door…

2012
Fatou zit inmiddels in Grade 4 van de Longman Memorial Methodist Primary school. Vorig schooljaar deed Fatou goed haar best. Ze eindigde als 3e van 57 leerlingen. “Excellent work performance. Very good results”, zo lazen we op haar rapport. In de zogenaamde ‘summerclass’, tijdens het regenseizoen, eindigde Fatou zelfs als 1e van de 80 deelnemers. Met dank aan Marjolein, Freek, Matteo en Enso Leunissen voor hun onontbeerlijke steun.

2011
Fatou is over naar Grade 3. Grade 2 sloot ze met prima resultaten af. We zagen haar rapport en daarop stond achter alle vakken “excellent”. Ze eindigde dan ook als beste leerling van Grade 2 (in totaal 98 leerlingen). Een resultaat waar zelfs haar leerkracht trots op is: “She is punctual, willing and disciplined. Excellent, keep it up!”

Tijdens ons laatste bezoek liet Fatou doorschemeren dat ze heel graag een fiets zou hebben om naar school te fietsen. “Wij doen ons best”, hebben we haar beloofd. En ook beloofden we Fatou haar sponsors – Marjolein en Freek – te bedanken voor alle hulp! Bij deze.

2010
Fatou gaat naar de Longman Memorial Methodist Primary School en zit in Grade 2. Volgens onze local manager, Baks, is Fatou een leuk kind en erg slim. Ze doet het goed op school en moeder en dochter zijn heel blij met de steun die zij vanaf volgend schooljaar ontvangen van Marjolein en Freek Leunissen uit Klimmen.

<< | >>