Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Fatou Ceesay

11 april 2014, 10:35

Fatou Ceesay

Dit is Fatou Ceesay. Zij is geboren op 20 november 1998 en woont in Kololi. Fatou gaat naar de Seino Primary School in Bakoteh.

2013
Fatou is van school veranderd en zit nu in Grade 7 van de Brufut Upper Basic School. Haar laatste rapport zag er niet goed uit. Als excuus mag gelden dat ze, vanwege ziekte, enige tijd uit de roulatie was. Toch hebben we tegen Fatou gezegd dat haar resultaten dit schooljaar drastisch moeten verbeteren. Wanneer dat niet lukt, kunnen we niet doorgaan met het betalen van schoolgeld. Daar schrok Fatou van. Misschien genoeg om vanaf nu beter haar best te doen?

2012
Fatou ging over naar grade 7 van de Seino Primary School. Zij eindigde als 12e in een groep van 26 leerlingen en haalde ‘good study results’ volgens de aantekening op haar rapport. En daar is ze zelf best trots op. Net als op het feit dat een mevrouw uit Nederland juist haar wil helpen! Daarnaast is ze ontzettend dankbaar voor deze steun en vraagt ze ons mevrouw Gevers-van den Brandt uit Valkenswaard hartelijk te bedanken! Dat doen we graag natuurlijk.

2011
Fatou is over en zit nu in Grade 6 van ‘Seino’. We zagen haar rapport en dat vermeldde dat zij als 20e eindigde uit 36 leerlingen. Fatou scoort dus heel gemiddeld. Ze heeft ons beloofd goed haar best te blijven doen en vroeg ons om haar sponsor in Nederland, mevrouw Geevers-van den Brandt, hartelijk te danken voor alle hulp. Deze hulp is in het gezin Ceesay overigens meer dan welkom. Zeker nu vader – waarbij diabetes geconstateerd is – niet meer werkt. Vader krijgt overigens wel medicijnen.

2010
Fatou is over gegaan naar Grade 5 van de Seino Primary School in Bakoteh. Haar schoolresultaten waren ruim voldoende en ze blijft  het spontane kind dat ze eerder ook al was. Volgens haar moeder helpt Fatou thuis al goed mee en zijn er met haar nooit problemen. Ze bedanken mevrouw Gevers-van den Brandt ook dit jaar weer van harte voor haar steun.

2009
Ze zit inmiddels in Grade 4. Het is een leuk en spontaan kind en op school gaat het erg goed. Fatou heeft vier broers en zussen en haar vader werkt in een lokaal restaurantje. Net als de meeste vaders in Gambia verdient de vader van Fatou niet genoeg om al zijn kinderen naar school te laten gaan. Zowel vader als Fatou zijn mevr. Geevers-Van den Brandt uit Valkenswaard dan ook erg dankbaar voor de geboden hulp.

<< | >>