Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Fatamata Camara

8 februari 2014, 22:34

Fatamata Camara

Dit is Fatamata Camara, geboren op 12 maart 2005. Fatamata woont met haar ouders, haar broertje en haar zusje Aminata (zie elders op deze site) in de “Colley Compound” in Brikama.

2013
Fatamata is over naar Grade 3 van de Kabafita Lower Basic School. Ze eindigde afgelopen schooljaar als 31e van in totaal 51 leerlingen. We zagen haar rapport en de resultaten waren lang niet slecht. Haar docent was echter kritisch en vindt dat Fatamata beter kan. We wachten rustig af… En bedanken in de tussentijd Albert en Bea Aussems voor alle hulp.

2012
Fatamata verliet vorig jaar de Bottrop Kindergarten en bezoekt nu de Kabafita Lower Basic School. Dit schooljaar gaat ze naar Grade 2. Vorig schooljaar eindigde ze als 30e van haar 48 medeleerlingen. Volgens haar onderwijzer kan Fatamata beter en zullen haar resultaten stijgen wanneer ze haar huiswerk goed maakt. Oei, dat is een probleem in veel Afrikaanse gezinnen. Na school moeten kinderen meehelpen en blijft er weinig tijd over. We hopen er het beste van. Wel heel veel dank aan Bea en Albert voor hun enthousiaste steun!

2011
Tijdens ons laatste bezoek aan Gambia hebben wij de familie Camara bezocht. De familie leeft nog steeds in armoede, maar de kinderen zagen er (gelukkig) goed uit. En Fatamata was een stuk gegroeid!

Afgelopen schooljaar is Fatamata overgestapt naar een betere kleuterschool, de Bottrop Kindergarten in Brikama. Deze school maakte ze met goed gevolg en een prachtig certificaat af. Nu mag Fatamata naar de Kalafita Lower Basic School (ook in Brikama) en daar kijkt ze reikhalzend naar uit!

De ouders van Fatamata zijn erg blij met de hulp uit Nederland en willen Albert Aussems uit Heerlen dan ook hartelijk danken voor zijn bijdrage!

2010
Fatamata gaat naar de Kadijatou Nursery School in Brikama. Fatamata’s vader heeft af en toe werk als metselaar. Toch is het gezin erg arm: in huis is geen meubelstuk te bekennen. Vandaar ook dat het gezin heel blij is dat Fatamata vanaf schooljaar 2010-2011 wordt gesponsord door Albert Aussems uit Heerlen!

<< | >>