Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Demba Bah

6 februari 2014, 21:21

Demba Bah

Dit is Demba Bah, geboren op 28 juni 1998. Demba woont samen met zijn 3 broertjes én 3 zusjes in Busumbara.

2013
Demba eindigde afgelopen schooljaar als 15e van de, in totaal, 60 leerlingen in zijn klas. En dat is prima, natuurlijk. Zelfs zijn leraar was trots (en dat gebeurt niet zo snel in Gambia). Op zijn rapport lazen we dan ook het volgende: ‘Demba is working hard. He’s very punctual’. En dat allemaal dankzij de hulp van Annie Rijcks uit Brunssum. Waarvoor dank!

2012
Demba gaat nu naar Grade 6 van de Busumbala Farato Lower Basic School. Hij werd 24e van zijn 66 medeleerlingen. Zijn gedrag op school was prima en zijn schoolresultaten goed. Met wat meer steun van thuis zou hij beter kunnen volgens zijn onderwijzer. We zullen zien. Ook hij bedankt Annie Rijcks voor de hulp die het mogelijk maakt dat hij naar school kan.

2011
Demba gaat inmiddels naar de Busumbara Farato Lower Basic School en zit daar in Grade 5. Samen met zijn vader kwam hij het schoolgeld bij ons ophalen. We zagen zijn rapport en dat was best aardig. Demba eindigde als 26e van in totaal 60 leerlingen. Volgens zijn leerkracht zit er echter meer, want op zijn rapport lazen we het volgende: “Demba needs to be encouraged to study at home. He can do better than this”.

Demba gaat overigens graag naar school en heeft ons opnieuw gevraagd zijn Nederlandse sponsor – Annie Rijcks uit Brunssum – te bedanken voor haar hulp. Bij deze.

2010
Hij gaat naar de Busumbara Primary School, Grade 4. “He is trying well”, zo vertelde zijn vader ons en dat is al heel wat. De vader van Demba is overigens metselaar, maar heeft niet altijd werk. Zeker niet in het regenseizoen. En dan is het zwaar om je gezin te onderhouden. Vandaar dat vader Bah erg blij is met de sponsoring vanuit Nederland. En ook Demba zelf bedankt Annie Rijcks uit Brunssum hartelijk voor haar bijdrage.

<< | >>