Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Aminata Camara

28 maart 2014, 11:33

Aminata Camara

Dit is Aminata Camara samen met haar moeder. Aminata is geboren op 26 februari 2009 en gaat dus nog niet naar school. Toch is hulp uit Nederland zeer welkom. Beter gezegd: noodzakelijk. Want het gezin is zeer arm. Gelukkig meldde zich bij onze stichting een sponsor aan, mevrouw Tuyet Tran, die heel graag “zo jong mogelijk wilde beginnen”.

2013
Eindelijk is het zover: Aminata mag naar school! Ze zit, om precies te zijn, in Level 1 van de Darunara Nursery School. Volgens haar moeder gaat ze er met veel plezier naar toe. Moeder zelf is reuzetrots op haar schoolgaande dochter en bedankt, opnieuw, mevrouw Tuyet Tran voor alle hulp!

2012
Kleine Aminata is bijna peuter af. In september 2013 gaat zij naar de kleuterschool en wordt de jaarlijkse bijdrage van mevrouw Tran – waarvan wij met regelmaat rijst voor de familie kochten – omgezet in schoolgeld. Aminata kan niet wachten en ook haar ouders kijken met smart uit naar de eerste schooldag!
(nieuwe foto volgt)

2011
Tijdens ons laatste bezoek aan Gambia hebben wij het gezin Camara bezocht. Aminata oogt gezond én gelukkig. Het is een leuk en bijdehand meisje. Met haar moeder hebben we afgesproken dat Aminata met ingang van het schooljaar 2012-2013 naar de Nursery School kan. Dit jaar is de financiele bijdrage van mevrouw Tuyet Tran uit Amersfoort opnieuw gebruikt om rijst en medicijnen te kopen voor het hele gezin. En een matras voor de kinderen, want die was er niet!

Aminata’s moeder heeft ons gevraagd mevrouw Tran uit Nederland opnieuw hartelijk te bedanken voor haar bijdrage. Het gezin is zeer dankbaar en de kinderen straalden!

2010
Wij hebben de bijdrage van mevrouw Tran gebruikt om medicijnen en rijst te kopen voor Aminata en haar familie! Het spreekt voor zich dat alle gezinsleden hier ontzettend blij mee waren en mevrouw Tran hartelijk danken!

Het gezin Camara telt overigens drie kinderen en woont in Brikama in de zogenaamde “Colley Compound”. Aan hun huisje valt af te lezen hoe arm het gezin is: er staat geen enkel meubelstuk…

<< | >>