Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Adama Sambou2

24 juni 2014, 22:05

Adama Sambou2

Hiernaast ziet u Adama Sambou. Adama is geboren op 24 juli 2004 en heeft een tweelingzusje Awa (zie elders in deze rubriek).

2013
Adama zit inmiddels in Grade 2 van de Djiboro Lower Basic School. We zagen haar eindrapport van Grade 1 en dat zag er uitstekend uit. Adama eindigde als 2e in haar klas en ze had “very good results”! Kortom, een studente om trots op te zijn mevrouw Van Beek!

2012
Na de verhuizing naar het binnenland lukte het niet Adama en haar zusje meteen op de lagere school te doen. Zij moesten terug naar de kleuterschool in Djiboro om te laten zien wat ze konden. Zo gaat dat bij verandering van school in Gambia. In ieder geval: Adama eindigde als 1e van 30 medeleerlingen. “A very good student and good conduct”, zo lazen we op haar rapport. Dit schooljaar gaat ze echt naar Grade 1 van de Djiboro Primary School. Met dank aan mevrouw van Beek voor haar zeer welkome hulp.

2011
Adama en haar tweelingzusje Awa gaan verhuizen naar Djiboro, een dorpje verder in het binnenland. Daar zullen de meiden naar de Djiboro Primary School gaan, Grade 1. De Nursery School rondden ze afgelopen schooljaar af. Volgens moeder met veel plezier.

Adama is erg leergierig en heeft – net als haar zusje Awa – veel zin in ‘de grote school’. Moeder is ontzettend dankbaar dat haar meiden deze kans krijgen en wil Adama’s sponsor – mevrouw Van Beek uit Hoogvliet – dan ook hartelijk danken voor haar hulp. Bij deze!

2010
Via-via kwam onze stichting in contact met de familie Sambou. Het is een zeer arme familie; uit medelijden heeft iemand hen onderdak gegeven. Baks, onze contactpersoon in Gambia, heeft de familie Sambou inmiddels enkele malen bezocht en kwam tot de conclusie dat ze onze hulp hard nodig hebben. Volgens Baks is Adama een leuk en spontaan meisje dat, net als haar tweelingzusje Awa, nu al uitkijkt naar haar eerste jaar op de Primary School! Nu zit Adama nog op de Nursery School. Met dank aan haar sponsor, mevrouw Van Beek uit Hoogvliet!

<< | >>