Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Abdu Kadir Fatty

11 april 2014, 11:58

Abdu Kadir Fatty

Dit is Abdu Kadir Fatty. Abdu is geboren in 1994 en woont in het dorpje Sanchabba. In de compound waar hij leeft, woont hij samen met zijn vader, diens twee vrouwen en in totaal 7 kinderen. Abdu’s vader is ‘drager’ in de haven. Een zwaar (en slecht betaald) beroep.

2013
Abdu is zijn belofte nagekomen: volgens zijn docenten deed hij afgelopen schooljaar echt beter zijn best. Zijn eindrapport zag er dan ook prima uit. Met goede cijfers en een aardige opmerking over zijn gedrag: “conduct very satisfying”. Abdu ging natuurlijk over naar Grade 11 en was daar zelf beretrots op!

Met dank aan mevrouw Lia Schormans-Ramackers.

2012
Abdu is over naar grade 10 van de Daddy Jobe Upper Basic School. Zijn resultaten van afgelopen schooljaar vielen echter tegen. Abdu wist ook niet waar dat aan lag. Tsja, het blijven kinderen…
We hebben Abdu op het hart gedrukt zijn best te doen dit schooljaar en hem eerlijk gezegd dat we denken dat hij beter kan. Abdu heeft beloofd zijn beste beentje voor te zullen zetten. Afwachten, dus.

2011
Abdu heeft woord gehouden: hij is over naar Grade 9 en heeft goed zijn best gedaan. Zijn rapport zag er dan ook prima uit! Hij werd afgelopen schooljaar 20e in een groep van 45 leerlingen. Een resultaat waarmee hij heel gelukkig leek te zijn! En wij ook, natuurlijk.

Abdu vroeg ons zijn sponsors, de familie Huurman uit Wijchen, hartelijk te bedanken voor alle steun. Verder vertelde Abdu ons dat hij het afgelopen regenseizoen geen last van malaria heeft gehad. Of we dat ook aan zijn sponsors konden doorgeven?

2010
Hij gaat nu naar Grade 8 (dezelfde school). Zijn schoolprestaties liepen dit jaar terug. Abdu had een zware vorm van malaria en was daarvan een tijdlang ziek. Op zijn rapport stond: “extra efforts are needed for improvement”. En: “conduct very good”. Abdu beloofde erg zijn best te doen in grade 8 en hoopte nooit meer malaria te zullen krijgen.

2009
Abdu zit in Grade 7. Abdu heeft het prima naar zijn zin op school en zijn schoolprestaties zijn dan ook goed. Abdu’s schoolgeld wordt betaald door de familie Huurman uit Wijchen. Zij betaalden overigens eerst het schoolgeld van Abdu’s broer Buba. Buba is echter sinds kort klaar met zijn opleiding en loopt nu stage in een fabriekje waar aluminium kozijnen worden gemaakt. Grote broer Buba dankt de familie Huurman uit Wijchen van harte voor de geboden steun en hoopt dat zij zijn broertje Abdu nog lang kunnen helpen.

<< | >>